Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/content/54/6950354/html/advancesolutions.org/index.php:3) in /home/content/54/6950354/html/advancesolutions.org/wp-content/plugins/adv_captcha/adv_captcha.php on line 12

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/content/54/6950354/html/advancesolutions.org/index.php:3) in /home/content/54/6950354/html/advancesolutions.org/wp-content/plugins/adv_captcha/adv_captcha.php on line 12
Internet | Advance Škola računara Microsoft Obuke Kursevi Adobe Grafički Dizajn Web dizajn Programiranje Matematika za fakultete

Internet

Škola Internet-a

Pažnja! Ovaj kurs možete pohađati i u okviru kursa MS Office Paket »

Zašto je važno ovladati radom na Internetu?

Internet je danas nezaobilazan alat u našim životima i karijerama. Naravno da nije nemoguće izbeći korišćenje Interneta kao što nije nemoguće izbeći korišćenje noževa pri spremanju hrane. No priznaćete – bilo bi malo nezgodno iseći hleb bez noža?

Internet je jedna veoma prodorna i moćna alatka koja nam omogućava značajnu uštedu vremena i energije no kao i svaki oštar alat može se zloupotrebiti te je neophodno primeniti neke minimalne veštine i mere opreza kako bi nam ovaj alat služio a kako bi smo izbegli nezgode.

Kako je Internet takođe slobodan medij (bar formalno) koji može upotrebiti svako, bez cenzure, u promotivne svrhe tako dolazi do poplave netačnih informacija i namernog dovođenja u zabludu korisnika u cilju ostvarivanja koristi. Prepoznavanje ovih situacija je nešto što spada u elementarna znanja onih koji su “starosedeoci” u svetu interneta (dugo ga koriste) no za one koji su tek stigli nužno je da se upoznaju što pre sa “lokalnim običajima” kako bi sprečili nezgode i druge neprijatnosti tokom svog boravka u njemu.

▲ vrh strane

Ciljevi Internet kursa

Kurs Microsoft Internet predstavlja bazičnu obuku za korišćenje interneta i ne zahteva gotovo ikakvo predznanje.

Obuka se sastoji od 6 školskih časova posle kojih ćete biti u stanju da potpuno samostalno koristite i pretražujete internet.

Bilo da se radi o korišćenju interneta u kućne ili poslovne svrhe – veoma je važno poznavati principe rada i logiku korišćenja, daleko više nego neke ustanovljene putanje kojima dolazimo do stranica koje nam trebaju. Jednom kada polaznici shvate logiku na kojoj je funkcioniše Internet – postaje neuporedivo jednostavnije kretati se po njemu a kvalitet informacija koje crpimo sa njega postaje značajno veći.

Naučićete kako da dođete do željenih podataka, sačuvate ih, sačuvate slike sa interneta na vašem računaru i zatim ih pošaljete nekome. Naučićete takođe kako da započenete sa korišćenjem i zatim kvalitetno koristite elektronsku poštu na najjednostavniji i najbezbediji način.

Poseban akcenat u obuci je stavljen na bezbednost korišćenja interneta kao i izazove koji se pojavljuju tokom našeg kretanja. Naučićete kako da procenjujete validnost podataka koji su vam dostupn i u kojim prilikama ostavljate lične podatke a u kojim ne kao i mnoge druge interesantne stvari….

▲ vrh strane

Trajanje i dinamika kursa Internet

Postoje dve varijante obuke:

 • grupna
 • individualna.

Portrait of a workgroupGrupna obuka traje 6 časova i organizovana je tako da dolazite na nastavu 2 puta nedeljno (od ponedeljka do subote) u istom terminu koji sami izaberete na početku obuke (termini su: 10:30 do 13:00, 13:00 do 15:30, 16:00 do 18:30 i 19:00 do 21:30 ). Nastava traje 2 sata i 30 minuta (tri školska časa sa jednom pauzom od 10-15 minuta). Grupe broje od 3-5 polaznika, tako da predavač ima mogućnosti da svakom polazniku posveti onoliko vremena i pažnje koliko je potrebno da se savlada predviđeno gradivo.

Individualna obuka traje 4 školska časa. U dogovoru sa predavačem organizujete obuku onako kako to odgovara vašim dnevnim obavezama, jer su vam na raspolaganju termini od 9:00 do 21:00h.

U cenu su uračunate skripte koje prate plan obuke, sveska, olovka i disk, kao i polaganje završnog ispita i izdavanje sertifikata.

Grupe u svakom terminu kreću na svakih 10-15 dana tako da se možete prijaviti svakog radnog dana od 09:00 do 21:30 telefonom ili lično u školi. Prijavu za upis možete popuniti i na web strani online prijava.

Za potrebe organizovanih grupa (zaposleni u kompanijama, studenti…) fond časova i plan obuke se mogu dogovorom korigovati.

▲ vrh strane

Cena obuke Internet

Cena grupne nastave: ? Din.

Cena individualne nastave: ? Din.

Iskoristite! Plaćanje je moguće izvršiti u 2 dela: Prvi deo po započetoj obuci i drugi na polovini kursa.

▲ vrh strane

Internet servisi
(6x45min)

I dan

 • Upoznavanje sa opštim principima rada i upotrebe interneta
 • Terminološka distinkcija (Pregledač i pretraživač – njihove funkcije i sl.)
 • Upoznavanje sa pojmom domena i njegovim značenjem
 • Princip rada i podešavanje programa za pregledanje internet sadržaja (IE) i upoređivanje sa drugim programima iste namene
 • Postavljanje početne strane, formiranje omiljene liste sajtova za brži rad (Favorites, Bookmarks)
 • Pronalaženje sadržaja na internetu (Korišćenje pretraživača) po zadatom kriterijumu
 • Zaštita podataka (https protokol, delete browsing history…)

II dan

 • Upoznavanje sa opštim principima rada elektronske pošte (koncept e-mail adrese, user name, mail provider…)
 • Upoznavanje osnovnih metoda za korišćenje elektronske pošte (Mail Client, Web Mail). Prednosti i mane…
 • Kreiranje mail naloga (Gmail)
 • Vežbe slanja i prijema, odgovaranje i prosleđivanje poruka
 • Osnovna podešavanja
 • Objašnjenje o drugim servisima na svetskoj mreži kao što su forumi, blogovi, chat servis, messenger i telefoniranje

▲ vrh strane

ZAKAZANI KURSEVI »

Autodesk Revit Architecture

Od 24.01.2020 u terminu od: 19:30h

AutoCAD 2D

Od 25.08.2019 u terminu od: 17:00h

Adobe Grafički Dizajn Paket

Od 06.02.2020 u terminu od: 09:00h

Adobe Photoshop

Od 22.08.2019 u terminu od: 14:00h

MS Office Paket

Od 21.08.2019 u terminu od: 11:30h

Java (Osnove)

Od 22.08.2019 u terminu od: 16:30h

MS Excel

Od 21.08.2019 u terminu od: 16:30h

Adobe Illustrator

Od 26.08.2019 u terminu od: 16:30h

Programski Jezik C

Od 20.08.2019 u terminu od: 19:00h

Spremni za prijavu?

Pozovite odmah 060 310 50 35 i zakažite obuku!
Ili učinite to putem našeg websajta »


Imate posebne zahteve? Iskoristite mogućnost prilagođavanja javnih kurseva i obuka vašim potrebama.

NOVO!!!

Škola PRIVET Advance® Creative Training Center organizuje časove matematike i fizike za studente i srednjoškolce.